CAVIUS og IFTTT integrasjon

Med Works with Cavius og IFTTT.com kan du integrere Cavius på tvers av produsenter og protokoller. Benytt ferdige applets eller lag dine egne.

Cavius IFTTT integrasjon når røykvarsler slår ut

Cavius IFTTT Dørlås, lys og kamera

Works with Cavius

Hva er IFTTT?

IFTTT er en forkortelse for «if this then that» og uttales som det engelske ordet for gave – Gift -, men med stum G. IFTTT er en velprøvd tjeneste grunnlagt i 2010 med over 20 millioner brukere.

For å få glede av Cavius og IFTTT må du ha en Cavius HUB så sensorene dine kommer på nett. Cavius HUBen gjør at du kan tillate at ditt system deler og mottar data.

På IFTTT plattformen oppretter du en konto, start gjerne med en gratis konto, det holder for mange og du kan oppgradere senere. 

Inne på IFTTT plattformen kan du knytte kontoene for dine forskjellige smarte ting, apper og tjenester sammen. 

Nå er du klar til sette opp små kommandoer (applets) mellom disse, på tvers av produsenter, som ellers ikke hadde vært mulig å koble sammen.

Det høres kanskje rart ut, men Facebook, Instagram, YouTube og Spotify er også på IFTTT. Og de kan gjøre fysiske ting med dine smartenheter i din bolig! Man kan enkelt si at IFTTT kan koble sammen alt som er på nett, slik du ber det om.

Automatiser at du kommer hjem; Dørlåsen din skrur av Cavius alarmen, samtidig som lyset skrus på og innendørs kameraet skrus av – vi vil jo ikke bli filmet når vi er hjemme?

Eller be lyset blinke rødt når Cavius røykvarsleren går i alarm, samtidig som innendørs kamera aktiveres så du kan se livebilder av hva som skjer. Og blått lys hvis det er en vannlekkasje?

Eller kanskje du vil skru på Cavius innbruddsalarmen automatisk når du reiser og skru den den av automatisk når du kommer hjem? Da glemmer du det ikke!

IFTTT er overraskende enkelt og intuitivt å jobbe med, du lager små automatiseringer mellom forskjellige enheter, apper eller tjenester, så lenge de er IFTTT kompatible.

IFTTT baserer seg på triggere og actions, noe produsenten av utstyret åpner for.

Triggere er signalet til IFTTT ved en hendelse og actions er signalet enheten mottar fra IFTTT for å starte en handling. IFTTT “syr” sammen triggere og actions til en “oppskrift” som kalles en applet. 

Produsentene lager mange ferdige applets for deg, men etterhvert kan det hende at du lager dine egne også. Og her er det bare fantasien som setter grenser!

Bli med i Cavius Norge brukergruppe

Bli med i diskusjonen og vis oss hva du har satt opp. eller del dine ønsker, kanskje noen alt har laget en applet for det? 

Vi har satt opp Cavius Norge brukergruppen på Facebook der vi diskuteres muligheter med Cavius – Works with Cavius – IFTTT samt andre integrasjonsmuligheter som f.eks. Google Assistant.

Hva kommer i fremtiden?

Tjenestene i Cavius Alarm appen og en del nye vi også planlegger, vil alltid være gratis å benytte. Du skal alltid ha god nytte av Cavius Alarm appen uten å betale noe.

Under beta-testing frem til 1. juli 2022 vil Cavius integrasjonen mot IFTTT være gratis å bruke.

Det er utgifter knyttet sammen med alle tjenester, så i fremtiden vil IFTTT inkluderes i en abonnementspakke som vi har kalt Moresmart 365.

Moresmart 365 gjør Cavius systemet ditt smartere, gir utvidede muligheter for integrering mot andre systemer, mer avanserte innstillinger og varslinger samt tjenester for nye sensorer som krever loggføring av data over tid. 

Prisen vi jobber mot blir symbolsk og ligger i navnet Moresmart 365. 
kr. 1,- om dagen / kr. 365,- i året.

Brukerstøtte for IFTTT og Cavius?

Vi har dessverre ikke kapasitet eller mulighet til å supporterer tredjeparts applikasjoner, utover at du tillater at Cavius backendsystemet deler og mottar data og at denne tjenesten fungerer.

Men se gjerne vår tutorial video for hvordan du knytter Cavius Alarm appen og IFTTT sammen. 

Meld deg også inn i Cavius Norge brukergruppen på Facebook. Her vises, deles og diskuteres muligheter med Cavius – Works with Cavius / IFTTT samt andre integrasjonsmuligheter mot f.eks. Google Assistant.

if C then that

Bruksanvisning - Cavius og IFTTT

Slik kobler du Cavius HUB til din IFTTT konto og setter opp din første applet.

På kontoret har vi satt opp Cavius sammen med elektronisk dørlås, lys og innendørs kamera, alt fra forskjellige leverandører. Se hvordan IFTTT gjør at de fungerer sammen.

Når røykvarsleren går i alarm begynner lyset å blinke rødt samtidig som innendørs kameraet aktiveres så vi kan se hva som skjer, selv om vi ikke er tilstede. IFTTT gjør det mulig.

Skroll til toppen